• Ania

Ylang Ylang - zapach luksusu i cukcesu


Pozyskiwany z drzewa jagodlinu wonnego, jest drzewem o pięknych żółtych kwiatach, spotykany w Azji Południowo-Wschodniej i północnej Australii .

Cechy i właściwości:

- Ma zmysłowy, kwiatowy i głęboki aromat. - Posiada właściwości relaksujące, może pomóc w stanach silnego stresu i napięcia nerwowego. - Pomaga regulować ciśnienie, tętno oraz wyrównać oddech. - W kosmetologii stosowany jest w kremach, reguluje wydzielanie sebum i pomaga w regeneracji przetłuszczających się i zniszczonych włosów. - Pobudza wyobraźnię i zmysły.

Użycie: dyfuzowanie, rozcieńczony stosować na skórę i włosy.

Ciekawostki: - składnik perfum m.i. Chanel. No5, Christian Dior Dune Woman, Elizabeth Arden 5th Avenue, Kenzo Jungle. - Uznawany za afrodyzjak. - Często jest zastępowany olejkiem Cananga Oil (końcowy proces destylacji) o dużo gorszej jakości i właściwościach, i o dużo niższej cenie.

Uwaga: zbyt duża ilość może niebezpiecznie pobudzić i uwolnić wyobraźnię. Stosowany w haremach.

0 wyświetlenia

Olejkowo 2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now